Spullen kopen voor je volgende kampeervakantie is toch het leukst in een goed georganiseerde kampeerwinkel. Op je gemak rondneuzen tussen alle kampeergadgets, proefliggen op verschillende slaapmatjes, inspiratie opdoen voor de inrichting van je kampeermiddel en producten met elkaar vergelijken. Een heerlijk onderdeel van de voorpret als je het mij vraagt! Vrijbuiter Zaandam is een kampeerwinkel waar je als kampeerliefhebber je hart kunt ophalen! Met meer dan 7000 vierkante meter vloeroppervlak vind je hier alles voor je volgende kampeeravontuur. 

Alle onderwerpen in dit artikel

Video Vrijbuiter Zaandam

Vorig jaar brachten wij Vrijbuiter Gouda een bezoekje. Deze keer is de locatie in Zaandam aan de beurt om in het zonnetje gezet te worden. In onze nieuwste video neemt Lars Hierck - de Storemanager van Vrijbuiter Zaandam - ons mee in deze prachtige kampeer- en outdoorwinkel. Een kampeerwinkel die onlangs een flinke metamorfose heeft ondergaan. 

Vrijbuiter Zaandam in het kort

Vrijbuiter Zaandam is gevestigd aan de Stormhoek 17 in Zaandam. Voor de winkel vind je een grote parkeerplaats waar je je auto kwijt kunt. De winkel heeft in totaal een oppervlak van meer dan 7000 vierkante meter en is opgedeeld in verschillende secties. Bij binnenkomst ga je gelijk rechtsaf. Hier bevindt zich de kledingafdeling. Op deze afdeling vind je zowel vrijetijdskleding als kleding voor verschillende outdoor activiteiten.

ontdek alle kleding

Vrijbuiter Zaandam
Ontdek de ruim opgezette kledingafdeling van Vrijbuiter Zaandam.

Verschillende thema's op het wisselplein 

Loop je verder dan kom je langs het zogenaamde 'wisselplein'. Zoals de naam al doet vermoeden wordt het aanbod op dit plein met regelmaat gewisseld. Zo kan het zijn dat je hier 's zomers van alles vind voor een strandvakantie terwijl je hier 's winters door de ski's manoeuvreert. Het is iedere keer weer de vraag wat je er treft. Heel leuk gevonden!

Het wisselplein bij Vrijbuiter Zaandam
Ontdek het wisselplein bij Vrijbuiter Zaandam

De wandelafdeling van Vrijbuiter Zaandam

De volgende stop in de route is de schoenen-afdeling. Wandelen is enorm populair onder kampeerders. Vrijbuiter speelt hier handig op in en heeft daarom een zeer uitgebreide aanbod aan wandelschoenen. Op deze afdelingen lopen meerdere specialisten rond die je helpen bij het kiezen van een juiste schoen. Het is hier zelfs mogelijk een gratis voetanalyse te maken. Zo wordt er een scan van je voet gemaakt waardoor je precies weet welke wandelschoen het beste is voor jouw voeten.

Koop je een wandelschoen bij Vrijbuiter Zaandam dan mag je deze 14 dagen vrijblijvend proberen. Dit noemen ze de zogenaamde  'Try-Outside belofte'. Bevalt je nieuwe wandelschoen niet, dan mag je hem zonder problemen om komen ruilen in de winkel. Goeie service!

ontdek alle wandelschoenen

De schoenafdeling bij Vrijbuiter Zaandam
Op de schoenafdeling staan specialisten klaar om je te helpen aan de juiste schoen.

De slaapafdeling van Vrijbuiter

Loop je verder dan kom je terecht op een uitgebreide backpack afdeling. Hier vind je rugzakken, verrekijkers, drankflessen, zakmessen, hoofdlampen en nog heel veel meer. Dit is een prachtige afdeling voor het avontuurlijke type!

Hierna kom je op de slaapafdeling terecht. Een erg belangrijke afdeling. Goede nachtrust op de camping staat namelijk hoog op het lijstje van de meeste kampeerders. Naast een groot aanbod slaapzakken vind je hier ook verschillende bedjes. Van stretchers tot self-inflatable matrassen. En het leukste is dat je ze allemaal even kunt uitproberen.

ontdek alle slaapartikelen

De slaapafdeling bij Vrijbuiter Zaandam
Ontdek de ruim gesorteerde slaapafdeling van Vrijbuiter Zaandam.

Koken op de camping

Tijdens je kampeervakantie moet er goed gegeten worden. Dit weten ze bij Vrijbuiter Zaandam en daarom vind je hier een uitgebreide afdeling met alles voor het koken op de camping. In dit pad wordt je omringt door een groot aantal koelboxen, kooktoestellen, bbq's, kookboeken, kleine camping oventjes, bestek en nog veel meer. Echt de moeite waard om aandachtig te bekijken.

ontdek alle kookartikelen

Tenten en meer

Aan het einde van de tour beland je op de tenten afdeling van Vrijbuiter Zaandam. Op deze afdeling is een groot aantal van de tenten uit het assortiment opgezet te bewonderen. Van grote familietenten tot kleine 1-persoonstentjes. En ook op deze afdeling lopen verschillende specialisten rond die het naadje van de kous weten als het gaat om tenten.

Aan de andere kant van het pad vind zaken als haringen, draagbare toiletten, jerrycans en alle andere zaken die je écht nodig hebt wanneer je gaat kamperen.

ontdek alle tenten

De centenafdeling van Vrijbuiter Zaandam
Bekijk de tenten van binnen voor je besluit er een te kopen.

Vrijbuiter Zaandam een bezoekje brengen?

Lijkt het jou leuk om Vrijbuiter Zaandam eens een bezoekje te brengen? Je vind deze megastore aan de Stormhoek 17 in Zaandam. Ze zijn iedere dag geopend. De actuele openingstijden de winkel vind je hier.

Heel veel plezier met de voorpret!

bezoek de Vrijbuiter website    Vind een leuke camping

Over de auteur:
Erwin van Hensbergen

Als initiatiefnemer van Campingzoeker is Erwin dagelijks bezig met het verbeteren van de website. Naast het schrijven van blogs is hij ook verantwoordelijk voor de vormgeving van Campingzoeker. Erwin is een fanatiek kampeerder en doet dit het liefste in een tent of in een tenttrailer. Puur en helemaal één met de natuur! Naast zijn werk voor Campingzoeker is Erwin vader van twee en eigenaar van het internetbureau 'De MerkGarage' in Kampen.

Erwin van Hensbergen