Hallo; Campingzoeker hier, met deze keer een review over een veelzijdig vakantiepark in Drenthe. Een familiebedrijf die zich graag onderscheidt in uitstekende service, een gemoedelijke sfeer en een schat aan faciliteiten. Dat komen we natuurlijk graag zelf bekijken! Met een volgeladen auto vertrok ik eind januari voor een weekendje genieten in Drenthe. Mijn enthousiaste kids op de achterbank kunnen bijna niet wachten totdat we in Echten zijn. Dochter Phileine (10) reviewt mee: "Ik heb gehoord dat je op deze camping kunt zwemmen, bowlen en klimmen".

Alle onderwerpen in dit artikel

Camping en Vakantiepark Westerbergen is een groot familiepark vlakbij Nationaal Park Dwingelderveld. Het park bestaat uit twee verschillende delen en is goed voor ruim 500 plaatsen. In het ene gedeelte vind je de bungalows en alle centrale voorzieningen. Aan de andere kant van de (openbare) weg liggen de kampeerplaatsen alsook de chalets en glamping accommodaties. Ik neem je graag mee in alles wat dit vakantiepark te bieden heeft. 

bekijk Vakantiepark Westerbergen

Op Vakantiepark Westerbergen is veel te doen voor jong en oud
Camping Westerbergen is een waar kinderparadijs!

Een vriendelijk welkom bij de receptie

Na een voorspoedige reis arriveren wij vrijdagmiddag rond 14 uur op het park. Op naar de receptie! Die blijkt in het hoofdgebouw te zitten tezamen met nog meer faciliteiten. Terwijl ik incheck en een praatje maak met een enthousiaste medewerker zijn twee van mijn kinderen al vertrokken richting de ballenbak. Die zagen ze bij de receptie al vanuit hun ooghoeken liggen. Het inchecken verloopt vlot en ik krijg de sleutel en een informatieboekje mee. Inchecken kan gedurende de hele dag en als de accommodatie klaar is kun je gelijk de sleutel meenemen. Uitchecken is om 10 uur. Op de aankomst- en vertrekdag mag je de gehele dag gebruik maken van de faciliteiten.

Hoewel we gelijk door kunnen naar ons chalet ga ik eerst even lekker zitten in het restaurant om wat te drinken en de informatie rustig door te lezen. Want hoe de ballenbak naar mijn kids lonkte, zo lonkt de open haard met heerlijke bank naar mij. Mijn kinderen zijn voorlopig toch nog niet uitgespeeld. "Mam, het is hier geweldig", aldus dochter Phileine.

De receptie van Vakantiepark Westerbergen
De receptie van Vakantiepark Westerbergen

Onze accommodatie op Westerbergen

Het campinggedeelte opent dit jaar weer vlak voor de Pasen. Vanaf dan ben je tot eind september van harte welkom met je eigen kampeermiddel. Maar je kunt het hele jaar door verblijven in een accommodatie op vakantiepark Westerbergen. Wij verbleven dit weekend in een zespersoons chalet type Oshaar welke gelegen is op het campinggedeelte. Er liggen 5 van dit type chalets in een groepje bij elkaar met een speeltoestel in het midden. De accommodatie is gloednieuw, modern ingericht en beschikt over een luxe inventaris. Denk daarbij aan boxspring bedden, een airco en vaatwasser.

Kinderkampeerparadijs

Dat camping Westerbergen een kinderparadijs is ontdekten wij al vrij snel na aankomst. Op onze weg richting het chalet passeren wij verschillende kampeervelden. Wat opvalt is dat er op ieder veldje wel een speeltoestel te vinden is. Met een overvol animatieprogramma in de vakantieperiodes en tijdens feestdagen een zwembad, waterspeeltuin, multisportveld en buitentheater weet je dat de kids de tijd van hun leven gaan hebben. "Ik vond het hier heel gaaf en heb ook al vriendinnen gemaakt op de trampoline", aldus Phileine. "Ik vond het buitentheater ook erg mooi. Ik zou hier graag een keer een voorstelling bijwonen," reviewt Phileine.

Jongen kinderen hoeven zich op Vakantiepark Westerbergen geen moment te vervelen
Terwijl ik incheck zijn twee van mijn kinderen al vertrokken richting de ballenbak

Kamperen in het groen

Op het kampeergedeelte van Westerbergen heb je de keuze uit verschillende type kampeerplaatsen. De standaard kampeerplaatsen beschikken over 6 ampère stroom en hebben een breedte van circa 8 meter. De comfortplaatsen hebben een breedte van 10 meter, 10 ampère stroom, een eigen water aan- en afvoer en een tv-aansluiting. De comfortplus heeft alle kenmerken van de comfortkampeerplaatsen maar hier heb je zelfs 16 ampère stroom. De focus ligt hier nog op écht kamperen met hier en daar een huuraccommodatie. Een sanitair gebouw is nooit ver weg vanaf je kampeerplek.

Kamperen in het groen met je eigen sanitair op Vakantiepark Westerbergen
Boek een kampeerplaats met privé sanitair en geniet van je eigen wastafel, douche en toilet

Je eigen sanitair

Liever je eigen sanitair bij de hand tijdens je kampeervakantie? Ook dan biedt camping Westerbergen uitkomst! Boek een kampeerplaats met privé sanitair en geniet van je eigen wastafel, douche en toilet. Aan de buitenzijde van de cabine kun je je afwas doen.

Chalet Oshaar

Zoals ik eerder al benoemde verbleven wij een weekend in de 6-persoons Oshaar. Dit moderne chalet ligt op de camping op een veldje met vijf van dezelfde type chalets. Wij kozen ervoor bij om bij reservering al onze bedden te laten opmaken en handdoekenpakketten te bestellen. Phileine vindt het heel tof dat er in elke slaapkamer een televisie te vinden is en dat iedereen op de mega bank past! Door de grote ramen zien wij een gedeelte van de camping, het speeltoestel pal voor de deur en groen, vooral veel groen.

Bekijk Chalet Oshaar

Chalet Oshaar op Vakantiepark Westerberg
We verbleven in Chalet Oshaar. Een modern 6-persoons chalet

Glamping

Lijkt het je leuk om eens een keer in een glamping accommodatie te verblijven? Ook dan kun je het hele jaar door terecht in het Drentse Echten. Een kleine greep uit de glamping mogelijkheden? Een stoere plaggenhut, een safaritent, farmlodge of toch de boomhut? De glamping accommodaties vind je op ruime velden met altijd een speeltuintje in de buurt.

Luxe boomhut XXL

De ultieme glamping ervaring op camping Westerbergen vind je ongetwijfeld in de luxe boomhut XXL. Ondanks een winters weekend in januari waarin het 's nachts vroor verbleven er gasten in de boomhut. Ze genoten op grote hoogte van het uitzicht, de VIP-service en de aanwezige buiten jacuzzi. De boomhut is geschikt voor 6 personen en al voor 1 nacht te reserveren. 'Wauw mam, dit moeten we echt een keertje gaan doen', zegt Phileine en ik ben het met haar eens!

bekijk de luxe boomhut XXL

Luxe boomhut XXL op Vakantie Park Westerbergen
Wauw mam, dit moeten we echt een keertje gaan doen!

Faciliteiten op Westerbergen

Camping Westerbergen richt zich vooral op gezinnen met kinderen en families. Dat zie je ook terug in het brede aanbod aan faciliteiten speciaal voor de kinderen. Buiten de landelijke schoolvakanties wordt de camping en het vakantiepark ook graag bezocht door wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Ook voor een zakelijke bijeenkomst, diner of overnachting kun je hier terecht. "Ook als het regent kun je je hier prima vermaken", aldus Phileine. Ze doelt hierbij onder andere op het indoor speelparadijs en het overdekte zwembad. Westerbergen biedt daarnaast de volgende faciliteiten aan:

  • Waterspeeltuin 
  • Animatieteam
  • Speeltuinen
  • Midgetgolf 
  • Sportsbar   
  • Sportveld 
  • Jeu de boules 
  • Fietsverhuur
  • Grote supermarkt 
  • Visvijver
  • Wasserette 
  • Buiten theater
  • Familierestaurant 
  • Snackbar 
  • Tennisbaan 
  • Springkussen 
Het entertainment center op Vakantie Park Westerbergen
Nieuw sinds 2022: het entertainment center op Westerbergen

Speelvoorzieningen voor de kids

Genoeg te spelen op Westerbergen. Doordat dit vakantiepark het gehele jaar geopend is vind je naast de buitenactiviteiten ook genoeg indoor activiteiten. Maar hè, een potje midgetgolf op een zonnige winterdag is hartstikke leuk om te doen. In de grootste speeltuin naast het restaurant werd volop gespeeld. En de oudere kinderen hadden al nieuwe vriendjes gemaakt op de trampoline.

Het Entertainment Centrum

Nieuw sinds 2022 is het entertainment center op Westerbergen. Dit gloednieuwe gebouw bevindt zich aan de rechterzijde van het receptie gebouw en heeft een eigen ruime parkeerplaats. Ook als je niet verblijft op het vakantiepark kun je hier komen bowlen, klimmen, eten en spelen. Phileine gaf aan dat ze het heel stoer vond dat alle medewerkers in een sportieve outfit lopen en dat er overal op de schermen live sport wordt uitgezonden. Het is dan ook niet voor niets een sportsbar. De bowling zat op de zaterdagmiddag al goed vol! Ook de klimmuur werd goed bezocht. Mijn dochters van 10 en 4 jaar oud kozen voor de indoor speeltuin naast het klimparcours.

Het zwembad op Vakantie Park Westerbergen
We hadden het zwembad dit weekend voor ons zelf!

Zwemplezier

Zwemmen is voor ons een van de redenen om samen een weekendje weg te gaan. Lekker plonsen met z'n allen. En dat kan op vakantiepark Westerbergen. Het binnenbad is eenvoudig, net als het peutergedeelte. Toch hebben mijn kinderen zich prima vermaakt. De ruimte was schoon en het water lekker warm. Naast het zwembad vind je een waterspeeltuin. Deze is geopend tijdens warme dagen. Nu op een zondagmiddag in januari hadden wij het hele zwembad voor ons zelf. We hebben genoten! 

Animatieprogramma

Tijdens ons verblijf was er geen animatieprogramma. We hadden graag kennisgemaakt met Blaadje, Winck en Blinck die op de camping wonen. Wij hebben wel hun toffe 'gepimpte' caravan gezien. En Phileine moest daar natuurlijk een selfie maken. In de landelijke schoolvakanties en tijdens feestdagen is er een gevarieerd programma voor jong en oud.

Op camping en Vakantie Park Westerbergen kun je heerlijk eten en drinken
De open haard met een heerlijke bank ervoor lonkte!

Eten en drinken op vakantiepark Westerbergen

In hoofdgebouw vind je een groot familierestaurant. Met een oogverblindende bar, fijne hoekjes bij de open haard of een tafeltje aan het raam. Hier ben je de gehele dag welkom voor een hapje en drankje. En wat ik er ook zo bovenuit vond springen zijn de enthousiaste medewerkers! In het hoofdgebouw vind je ook de snackbar. Hier haalden wij voor de eerste avond een verse pizza! Jammie! Na een dag in de omgeving van de camping te zijn geweest kozen wij voor de tweede avond frietjes! Vers, warm en snel gebracht. Phileine testte ook even het softijs en ook deze is helemaal goedgekeurd!

In een ander gebouw bevindt zich het Westerbergen entertainment centrum. Naast sportief bezig zijn kun je hier ook lekker zitten aan de bar, wederom met hapje en drankje. Tijdens ons verblijf hadden ze een aantrekkelijk arrangement genaamd 'Burgers en Bowlen'.

En natuurlijk kun je ook heerlijk kokkerellen voor je tent of in ons geval in het chalet. Er zit een grote SPAR supermarkt op de camping. Helaas voor ons was deze tijdens ons verblijf geheel januari gesloten. Wij kozen ervoor om boodschappen te gaan doen bij onze oosterburen in Duitsland. Op een half uur rijden kom je in het stadje Emlichheim met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken.

Het restaurant en de bar in vakantiepark Westerbergen
Ontdek het grote familierestaurant met oogverblindende bar

Geniet van de groene omgeving

Met een schat aan faciliteiten zou je bijna vergeten dat de omgeving ook de moeite waard is om te verkennen. Bij de receptie vind je folders maar je kunt ook de app of welkomstfolder gebruiken. Ook is er fietshuur beschikbaar en dat is echt een aanrader. Op de landweggetjes richting het dorp Koekange kwamen wij langs vele stalletjes aan de weg die lokale producten verkochten. Ook passeerden wij een landwinkel met heerlijke jammen en sappen uit de streek. Phileine is van haar fiets gestapt om hier iets voor de thuisblijvers te kopen!

Ons verblijf bij vakantiepark Westerbergen viel natuurlijk middenin de winter. Maar ook dan is er in de omgeving genoeg te ontdekken. Vanaf het park kun je gelijk al een aantal wandelroutes volgen. Een ideaal startpunt om de directe omgeving te verkennen. De routes zijn goed te volgen. Mam, als we hier een keertje terugkomen moeten we eigenlijk gaan bos golfen, dat lijkt me hartstikke leuk. Je leest het al; er zijn veel redenen op te noemen waarom Phileine en ikzelf ook graag een keertje terugkeren in het mooie Echten.

Tijdens een eerder verblijf in de zomer op een andere camping in Drenthe bezochten wij al 'Herinneringcentrum Kamp Westerbork' en het 'Boomkroonpad' in Drouwen. Meer over deze trip en de activiteiten lees je hier. Ook toen maakte Phileine een mooi verslag van haar bevindingen!

Chalet Oshaar op Vakantie Park Westerbergen
Een heerlijk plekje aan het water!

Wat vonden wij van camping en vakantiepark Westerbergen?

Foto's zeggen meer dan woorden. Daarom heb ik ook geprobeerd zo veel mogelijk foto's te maken van het park. Op veel van de foto's die ik heb gemaakt zie je dan ook mijn kinderen met een dikke vette glimlach voorbijkomen. Wij hebben het namelijk erg naar ons zin gehad op Vakantiepark Westerbergen. 

Vakantiepark Westerbergen is een groot familiepark vlakbij Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe. Wij bezochten het park in januari voor een weekend in Chalet Oshaar. Een prachtig en modern 6-persoons chalet gelegen aan een veldje met vijf van dezelfde type chalets.

Op dit vakantiepark hoef je je geen seconde te vervelen. Zelfs niet in de wintermaanden. Met een zwembad, speeltuinen, entertainment center, mini golf, animatie en en nog veel meer valt er genoeg te beleven voor jong en oud. Er zijn veel indoor activiteiten te plannen waardoor dit park geschikt is om het hele jaar door in te verblijven. Eind januari was het park goed volgeboekt met stellen, gezinnen en complete families. Dat vind ik persoonlijk een heel goed teken. De luxe chalets en knusse bungalows zagen er ook heel verzorgd en comfortabel uit.

Ons luxe huisje op Vakantiepark Westenberg
Wij verbleven dit weekend in een 6-persoons Oshaar Chalet

Van deze review volgt vast een deel twee. Ik heb heel veel zin om hier nogmaals naar terug te keren en te zien hoe de camping draait als deze kampeerders te gast heeft. In januari is het kampeergedeelte namelijk nog gesloten waardoor ik geen kans heb gehad om te zien hoe bijvoorbeeld het sanitairgebouw er uit ziet (erg belangrijk op een camping!).

Ook de waterspeeltuin zag er heel uitnodigend uit en het lijkt ons leuk om deze zomer te gaan bos golfen. Ook zijn er in deze periode meer attractieparken, musea en andere uitjes geopend waardoor dit park ook geschikt is voor een langere kampeervakantie in eigen land.

Vakantiepark Westerberg in Drenthe
Ervaar het 'Echten Drenthe gevoel' op Vakantiepark Westerbergen

Kortom, heb je zin in een weekendje Drenthe dan kun je met een gerust hart een verblijf boeken op camping en vakantiepark Westerbergen. De locatie, faciliteiten, omgeving en medewerkers zullen je zeker niet teleurstellen. Met een ruim aanbod aan kampeerplaatsen en huuraccommodaties is er voor iedere wens of budget wel een plekje te vinden. De chalet Oshaar is van harte aan te bevelen! Zoals ze op het park zouden zeggen ervaar het 'Echten Drenthe gevoel' en dat kan ik alleen maar beamen.

Review vakantiepark Westerbergen
Dochter Phileine reviewt mee: "Ik heb gehoord dat je op deze camping kunt zwemmen, bowlen en klimmen"

Voor meer informatie over deze camping en andere campings in Drenthe kijk vooral op Campingzoeker. Daar begint immers de voorpret!

bezoek Vakantiepark Westerbergen

Over de auteur:
Kirsten Sloots-Riezebos

Kirsten Sloots-Riezebos, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten Sloots-Riezebos