Zaterdag 6 april openen ruim 400 campings, diverse caravan- en camperdealers en kampeerwinkels hun deuren voor kampeerliefhebbend Nederland. Op deze voorjaarsdag vindt de derde editie van de Nationale Camping dag plaats. Een intitiatief van kampeerplatform I Love Kamperen. Ben jij nog op zoek naar een seizoenplaats of een leuke camping voor de zomervakantie? Of misschien overweeg je de aankoop van een (nieuwe) caravan of camper? Trek er dan lekker op uit op deze dag. Want naast dat er veel valt te zien, valt er tijdens de Open Camping Dag ook veel te winnen!

Alle onderwerpen in dit artikel
Open Camping dag 2024
Zaterdag 6 april trappen we het seizoen af met de Open Camping Dag

Over Open Camping Dag

Dit jaar vindt de derde editie van Open Camping dag plaats. In 2022 starten Karin Horstman en Laura de Leeuw van I Love Kamperen met veel enthousiasme dit evenement. Dit jaar is de voormalig directeur van Campooz, Raoul Veldink ingestapt. Dit team - met allen een enorme kampeerpassie - hebben het evenement nog verder uitgebreid. Dit jaar doen voor het eerst ook caravan- en camperdealers en een aantal kampeerwinkels mee. Momenteel staat de teller op ongeveer 400 deelnemende campings. Dit zijn zowel kleine charme- en boerencampings als grote 5-sterren familiecampings.

Bezoek de open camping dag

Wanneer je nog twijfelt over je volgende (zomer)vakantie of je wilt graag zelf je kampeerplekje uitzoekt, is de open camping dag dé kans om vrijblijvend diverse campings te bezoeken. Wandel lekker over het terrein, praat met de medewerkers en proef de sfeer. Je vindt op deze manier vast de perfecte camping voor jou. Daarnaast kan je dit jaar dus ook op bezoek bij diverse dealers van caravans en campers en doen er een aantal kampeerwinkels mee. Laat je voorlichten door de experts en ga lekker even shoppen voor nieuwe accessoires. De Open Camping Dag is vrij te bezoeken tussen 10 en 17 uur.

Open Camping Dag 2024
Ga alvast op zoek naar een mooie camping voor het komende seizoen

De Grootste Kampeerprijzenloterij ooit!

Wanneer je je via de website aanmeld voor dit evenement (klik hier om je aan te melden) wordt je op de hoogte gehouden van alles updates en alle campings die zich aanmelden. Daarnaast doe je automatisch mee met de Allergrootste Kampeerprijzenloterij Ooit! Je maakt bij deze loterij kans op mooie prijzen als kampeerservies, campingstoelen, tenttapijten, meubels en zelfs volledige kampeervakanties. Ook wij van Campingzoeker stellen twee mooie prijzen beschikbaar. Wil je weten wat, bekijk dan de klik hier en ontdek wat je allemaal kunt winnen. 

Deelnemende camping Open Camping Day 2024
Met ruim 400 deelnemende campings heb je genoeg te kiezen!

Het kampeerseizoen gaat weer beginnen! Wij kunnen niet wachten om er weer op uit te trekken en lekker te gaan kamperen. En hoe kan je het seizoen beter beginnen dan met een open dag. Dus pak alvast pen en papier, stippel je route uit en trek erop uit op zaterdag 6 april.

meer over Open Camping Dag   doe mee en Schrijf je in

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen