Ben je op zoek naar een kindvriendelijke camping in Frankrijk? Je bent niet de enige. Jaarlijks reizen veel Nederlandse gezinnen af naar het land van de brie, croissants en het stokbrood. Omdat Frankrijk zo groot is en er enorm veel campings zijn, kan het vinden van een geschikte kindercamping best een hele opgave zijn. Om jou hierin te helpen hebben wij een lijstje voor je samengesteld met daarin de - volgens ons - 10 mooiste kindercampings van Frankrijk. Ik hoop dat je er veel aan hebt!
Alle onderwerpen in dit artikel

Wij van Campingzoeker komen al jaren in Frankrijk en hebben al veel mooie kindercampings gezien. De campings in deze top 10 hebben veel te bieden voor het hele gezin. Heb je zelf geen kampeermiddel? Ook voor een kampeervakantie in een stacaravan kun je er terecht. Nieuwsgierig geworden? Scroll naar beneden en ontdek onze lijst met de 10 mooiste kindercampings van Frankrijk.

Kindercamping Camping Terra Verdon in Frankrijk

01. Camping Terra Verdon in Castellane

Dit is een waar paradijsje in natuurpark du Verdon in het zuiden van Frankrijk (Provence-Alpes-Côte d’Azur). Een kindercamping die graag wordt bezocht door gezinnen met jonge kinderen. 

Er is een vernieuwd restaurant en een gezellig dorpsplein met fantastisch terras. En check vooral dat uitzicht rondom. Vrij recentelijk is er ook een buitenfitness terrein aangelegd. 

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de kinderspeelplaats bij het terras (2024). En als kers op de taart is ook het waterpark gloednieuw. Hier hoeven je kinderen zich geen seconde te vervelen!

ontdek Camping Terra Verdon

Een van de mooiste kindvriendelijke campings in de Loire-vallei in Frankrijk

02. Castel camping Parc de Fierbois in Sainte-Catherine-de-Fierbois

Deze camping heeft een eigen strand, centraal gelegen in Frankrijk (Centre-Val de Loire). Naast het strand heeft deze Castel-camping een groot openlucht waterpark. En daarnaast nog een groot overdekt zwembad met uitzicht over het meer. Zijn je kinderen gek op water dan is deze Franse kindercamping the place to go!

Op camping Parc de Fierbois zelf vind je veel faciliteiten waar je blij van wordt. Zo ook een grote supermarkt met diverse hoekjes. Van ovenverse taartjes, wijnkelder, zwemkleding tot visspullen; hier is alles te krijgen. Wordt het ook voor papa en mama een heerlijke kampeervakantie!

ontdek Parc de Fierbois

Een perfecte plek voor een gezinsvakantie in Frankrijk

03. Camping Le Trianon in Les Sables-d'Olonne

Deze Franse camping is gelegen tussen Oceaan en de uitgestrekte bossen van de Vendee (Pays de la Loire). Camping Le Trianon is een grote vijfsterren campingclub waar jong en oud het aan niets zal ontbreken.

Deze camping bruist; zeker in de zomermaanden. Zes dagen per week kun je genieten van een ruim aanbod aan entertainment en alle faciliteiten die op het park te vinden zijn. Voor de allerkleinsten tot de pubers.

In juli en augustus rijdt er een shuttle van en naar het strand dat op 5 kilometer afstand ligt. Een dagje strand is dus nooit ver weg!

ontdek Camping Le Trianon

Een prachtige kindercamping van Huttopia in Frankrijk

04. Huttopia camping Etang de Fouche in Arnay le Duc 

Voor een rustige, groene kampeervakantie met het hele gezin kun je prima terecht op de parken van Huttopia. Zo ook deze viersterren camping in Bourgondië.

De vakantie is bij uitstek een periode om wat nieuwe dingen te leren en te ondernemen. Daar weten ze op deze Franse camping wel raad mee. Meld je aan voor een wijncursus of een cursus pottenbakken. Of huur eens een elektrische mountainbike voor een ritje door de bergen.

Voor de kleine avonturiers onder ons is er ook een goed gevuld programma (5-12 jaar). In het watertje bij de camping kun je (leren) vissen. Er is ook een verwarmd openluchtbad. 

ontdek camping Etang de Fouche

Cocktailtje drinken met uitzicht op zee op deze franse camping

05. Camping U Libecciu in Olmeto 

Wist je dat het Franse eiland Corsica een hele kindvriendelijke bestemming is? Ook heel geschikt voor een fly and drive trouwens. Op Camping U Libecciu kun je vanaf maart tot november terecht. Uiteraard ook met je eigen kampeermiddel maar er zijn ook hele toffe accommodaties te huur.

Het betreft een terrassencamping met panoramisch uitzicht over zowel de zee als de bergen. Het zwembad wordt bewaakt en het lagune zwembad is echt een plaatje.

In de zomermaanden worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd. De camping is wat kleiner, knus en gemoedelijk. Kinderen vinden elkaar bij de speeltuin of bij de tafeltennis. 

ontdek Camping U Libeccio

Het centrale plein is de ontmoetingsplek van deze franse kindercamping

06. Marvilla Parks camping Parc des sept Fonts in Agde

Een kindvriendelijke camping blinkt niet altijd uit in een supergroot park met veel activiteiten (en bijbehorende herrie). Op deze knusse, groene familiecamping in het zonovergoten Zuid-Frankrijk (Provence-Alpes-Côte d’Azur) hangt juist een relaxed sfeertje.

Spelen en zwemmen doe je aan het strand, aan de oevers van Canal du midi en in het waterpark op de camping. 

ontdek camping Parc des sept Fonts

Zwembad, spraypark en waterglijbanen voor de nodige verkoeling op deze franse kindercamping

07. Camping Saint Jacques in Sarzeau 

Dit is echt een hele fijn kindercamping aan de Bretonse kust. Want? Deze strandcamping is autovrij en ligt aan een beschut baaitje waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Je kunt compleet ingerichte tenten en chalets huren maar er zijn ook voldoende ruime kampeerplaatsen beschikbaar voor wanneer je liever met je eigen kampeermiddel komt. 

Op deze Franse camping ben je echt weg van de drukte. Wel zin in wat reuring? Zoek het op door bijvoorbeeld naar de jachthaven van Sarzeau te wandelen. 

Voor de kinderen is er de topi-club waar ze in het hoogseizoen dagelijks worden vermaakt. Ook is er regelmatig een sporttoernooi of een familieactiviteit in de avond. 

ontdek Camping Saint Jacques

Een ontspannen plekje voor een echte kampeervakantie in de natuur

08. Huttopia camping Wattwiller in Wattwiller 

Als je kampeert op deze Franse camping, krijg je er een fantastisch uitzicht bij. Want wat is het hier bergachtig! Het gehele seizoen kun je ook terecht in het verwarmde binnenzwembad.

Het bijzondere aan juist deze camping is dat het activiteiten voor kinderen aanbiedt die aansluiten op de omgeving. Activiteiten in de natuur dus zoals schattenjacht en huttenbouwen. Ook kun je ponyrijden op de camping en kun je je inschrijven voor een ezeltocht vanaf de camping.

Of wat dacht je van een kennismakingscursus survival? Leuk om als gezin te doen toch? In de omgeving kun je ook een ooievaarspark en roofvogelshow bezoeken. Kom na die tijd opwarmen in de ontmoetingsruimte met open haard of neem plaats op het terras. 

ontdek camping Wattwiller

Vijfsterren kindercamping in Bretagne in Frankrijk

09. Camping la Grande Métairie in Carnac

Ben je op zoek naar een grote camping met veel voorzieningen voor de kinderen? Lees dan onze beschrijving over camping la Grande Métairie. Deze Franse kindercamping is gelegen in het mooie Bretagne, vlak aan de kust. 

Je kunt hier zowel kamperen als een accommodatie huren. Het animatieprogramma voor kinderen en tieners is bomvol verrassende activiteiten. Zo kun je leren jongleren, boogschieten, tokkelen, ponyrijden of klimmen. Ook kun je op de camping volop samen spelen en sporten.

Grote plus aan juist deze camping is de ligging vlakbij zee en de aanwezigheid van een mega waterparadijs. Bij minder weer kun je ook spelen in de grote indoor speelhal. Een ijsje of frietje haal je eenvoudig bij de kiosk. Daarna samen een potje minigolven of naar de kinderboerderij. 

ontdek Camping La Grane Metairie

Kamperen aan de Franse oevers van Lac de Chalain

10. Capfun camping Pergola in Marigny

In de Jura (Bourgogne-Franche-Comté) vind je een indrukwekkend mooi meer; Lac de Chalain. De bijzondere blauw-groene kleur is met niets te vergelijken. 

Aan dit meer ligt Capfun camping Pergola. Naast veel watersport mogelijkheden op het meer is er ook een spectaculair buitenzwembad. Als je kinderen hier niet warm voor lopen?

Deze Franse kinderencamping bruist zeker in de zomermaanden; dan is er de hele dag vermaak. Ook je tiener zal graag meegaan naar deze camping. Check vooral de pumptrackbaan en de spacebowl glijbaan! 

ontdek camping Pergola

Kinderen op een franse kindercamping
Als je kinderen zich vermaken ...

Waarom kies je voor gezinscamping in Frankrijk?

Ga je kamperen in Frankrijk met (jonge) kinderen, dan blijf je er al snel een week of twee. En wanneer je wilt dat je kinderen zich geen moment hoeven te vervelen is een kindercamping een goed idee! Op deze campings vind je een groot aantal faciliteiten speciaal voor kinderen. Denk aan speeltuinen, zwembaden, waterparken, minigolf, een sportveld, leuke buiten (en binnen) activiteiten en natuurlijk een animatieteam.

Wat misschien nog wel het belangrijkst is, is dat op een kindercamping ook veel andere kinderen komen. Hierdoor wordt het gemakkelijk voor je kinderen om vriendjes en vriendinnetjes te maken! De kans is dus groot dat je kinderen op een kindercamping een vakantie beleven die ze niet snel zullen vergeten.

Wij van campingzoeker hopen je met deze mooie selectie van Franse kindercampings weer de nodige inspiratie te hebben gegeven. Op campingzoeker zoek je nu ook eenvoudig op de kaart van Frankrijk naar jouw ideale camping. De voorpret begint op Campingzoeker!

ga op zoek naar een camping

Over de auteur:
Kirsten

Kirsten, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten