Ben je klaar voor een avontuur in de prachtige Nederlandse natuur? Kamperen tijdens wandelvakanties is een geweldige manier om te genieten van het buitenleven, terwijl je actief bezig bent. Hier zijn de mooiste kampeerplekken langs populaire routes in Nederland. Pak je fiets of trek je wandelschoenen aan, en ontdek wat onze mooie campings te bieden hebben!

Alle onderwerpen in dit artikel
Het uitzicht vanaf de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg
Het uitzicht vanaf de Sint-Pietersberg is echt supermooi

1. Camping de Geulhof – Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Camping de Geulhof, gelegen in het pittoreske dorpje Epen, is een ideale uitvalsbasis voor jouw avontuur. Deze camping biedt een rustige omgeving, omringd door groene heuvels en charmante vakwerkhuizen. Maar wat maakt deze plek zo speciaal?

Wandelroute: Heuvels en Kastelen Route

Duur: 2 dagen
Lengte: 30 km
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld 


Start je wandeling direct vanaf de camping en ontdek de Heuvels en Kastelen Route. Je wandelt door de Limburgse heuvels, langs mooie kastelen en door charmante dorpen. Het uitzicht vanaf de Sint-Pietersberg is echt supermooi en mag je zeker niet overslaan. De route brengt je ook nog eens langs het imposante kasteel van Schaloen. Perfect voor een weekendje weg!

Deze route neemt je mee door dichte bossen, over heidevelden en langs wilde dieren.
Een route door dichte bossen, over heidevelden en langs wilde dieren.

2. Camping de Koekoek – Veluwe

De Veluwe staat bekend om zijn uitgestrekte natuur en diverse landschappen. Camping de Koekoek, midden in dit prachtige gebied, biedt een perfecte plek om te ontspannen na een dag vol avonturen. Een wandelvakantie Nederland, door de Veluwe is voor natuurliefhebbers een must-do!

Wandelroute: Veluwe Zwerftocht

Duur: 2 dagen
Lengte: 40 km
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Vanaf deze camping kun je de Veluwe Zwerftocht starten. Deze route neemt je mee door dichte bossen, over heidevelden en langs wilde dieren. Bezoek het Nationaal Park De Hoge Veluwe en het indrukwekkende Kootwijkerzand. Vergeet niet je camera mee te nemen; de natuur hier is fantastisch!

Wandelroute  Drentsche Aa Natuurroute
Wandel langs kronkelende beekjes, door weelderige bossen en langs oude hunebedden.

3. Camping de Blauwe Haan – Drenthe

Op zoek naar een rustige en schilderachtige plek? Camping de Blauwe Haan in Drenthe biedt precies dat. Gelegen in een van de best bewaarde natuurgebieden van Nederland, is deze camping een oase van rust.

Wandelroute: Drentsche Aa Natuurroute

Duur: 2 dagen
Lengte: 35 km
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk


Deze route begint bij de camping en neemt je mee door het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa. Je wandelt langs kronkelende beekjes, door weelderige bossen en langs oude hunebedden. Het is de perfecte route om even helemaal tot rust te komen en de schoonheid van de natuur te waarderen.

het Nationaal Park Lauwersmeer
Geniet van de serene omgeving, de waterlandschappen, moerassen en rietvelden.

4. Camping Lauwersoog – Groningen

Liever wat meer water in de buurt? Camping Lauwersoog biedt prachtige uitzichten over het water en ligt in het Nationaal Park Lauwersmeer. Hier kun je zowel fietsen als wandelen en genieten van de serene omgeving.

Wandelroute: Lauwersmeer Avontuur

Duur: 2 dagen
Lengte: 30 km
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk


Begin je avontuur direct vanaf de camping. Deze route biedt een mix van waterlandschappen, moerassen en rietvelden. Spot vogels en geniet van de rust en ruimte. Sluit je dag af met een ontspannen bezoek aan het strand van Lauwersoog.

De route neemt je mee door eindeloze zandvlaktes, dichte bossen en kleurrijke heidevelden.
Een perfecte plek voor avontuurlijke wandelaars die houden van diversiteit in het landschap.

5. Camping de Duinhoeve – Noord-Brabant

Als je houdt van afwisseling, dan is Camping de Duinhoeve in Noord-Brabant een uitstekende keuze. Deze camping ligt aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen, een uniek stuifzandgebied.

Wandelroute: Loonse en Drunense Duinen

Duur: 2 dagen
Lengte: 25 km
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld


Verken de ‘Brabantse Sahara’ vanaf deze camping. De route neemt je mee door eindeloze zandvlaktes, dichte bossen en kleurrijke heidevelden. Het is een perfecte plek voor avontuurlijke wandelaars die houden van diversiteit in het landschap.

Vind een leuke camping

Over de auteur:
Gast schrijver

Dit artikel is geschreven door een gastschrijver van Campingzoeker. Ben jij ook een fanatieke kampeerder en lijkt het je leuk om een van je (kampeer)avonturen met ons te delen? Neem dan contact met ons op (via onze contactpagina) en wie weten lezen we binnenkort jou verhaal op het blog van Campingzoeker.

Gast schrijver