Ben je op zoek naar een camping in Frankrijk en is persoonlijke aandacht en de ligging belangrijk voor je? Voor jou geen grote speeltuinen, animatieteams en rond rennende kinderen maar rust, sfeer, een mooie kampeerplek. Het liefst met uitzicht. Grote kans dat een charmecamping helemaal jouw ding is! En in een land als Frankrijk zit je sowieso goed. In dit land vind je prachtige gebieden en een enorm aantal mooie campings. 

Alle onderwerpen in dit artikel

Om jouw zoektocht naar een mooie Franse charmecamping te vergemakkelijken hebben wij een top 10 voor je samengesteld. In dit lijstje vind je een aantal leuke, bekroonde en geliefde Franse charmecampings. Ik hoop dat je er veel aan hebt!

Scroll verder en ontdek onze top 10 charmecampings in Frankrijk

meer over Frankrijk bekijk alle charmecampings in Frankrijk

Op deze Franse charmecamping kun je fantastisch eten en heerlijk zwemmen

01. Camping la Citadelle in Loches

Authentiek, groen en gastvrij. Kenmerken die je mag verwachten van een charmecamping. Deze viersterren gezinscamping ligt in de Loire (Centre-Val de Loire). Bekend om zijn rivier en talloze prachtige kastelen.

Deze groene camping wordt graag bezocht door gezinnen met jonge kinderen. Maar ook door rustzoekers en cultuurliefhebbers. Wat een natuur en cultuur is er te bewonderen in de directe omgeving van de camping.

Te voet of op de fiets ben je zo in het middeleeuwse stadje Loches. Authentiek Frankrijk op haar best. Bij het ontwaken ruik je vast al de geuren vanuit de bakkerij.

ontdek Camping la Citadelle

Gemeenschappelijke veranda waar je zelf een vuurtje kunt stoken

02. Camping-Gites du charme La Chauvotte in La Grande-Verriere

Een van de hoogst gewaardeerde charmecampings in Frankrijk delen wij van Campingzoeker graag met jou. In het groene hart van Frankrijk, de Bourgogne, wacht een klein paradijsje op je.

Snel boeken is vereist want deze camping kent vele trouwe kampeerders. Hans en Anja zullen er alles aan doen je een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Met veel liefde en aandacht hebben ze alle gebouwen en de camping zelf gerestaureerd.

De camping heeft 8 zeer ruime kampeerplaatsen en veel fijne faciliteiten zoals een zwembad, bistro en speeltuin. Vanaf je kampeerplaats heb je vrij uitzicht over het glooiende landschap.

ontdek Camping-Gites du charme La Chauvotte

Boek eens een ezelwandeling of paardrijles op deze franse charmecamping

03. Camping la Grande Tortue in Cande-sur-Beuvron

Lekkere verse pizza´s, een fijn zwembad, jacuzzi en een toffe tokkelbaan. Daarnaast vind je er allemaal leuke activiteiten zoals een kook- of schilderworkshop waar iedereen aan kan deelnemen.

Deze Franse charmecamping is niet heel groot dus de kinderen zullen vrij snel zelf hun weg vinden. Je vindt alle speel- en sportfaciliteiten in het midden van de camping. Hier is het altijd een gezellige bedoeling.

Voor een rustige vakantie midden in de natuur zit je op charmecamping La Grande Tortue helemaal goed. De camping ligt in de bossen en vlakbij een riviertje genaamd Loir-et-Cher in de regio Centre-Val de Loire.

ontdek Camping la Grande Tortue

Ontspannen kamperen midden in de natuur

04. Camping Huttopia Lac du Rille in Rille

Charmecampings vind je op de mooiste plekjes van Frankrijk. Zo ook Huttopia Lac du Rille in de regio Pays de la Loire. Een knusse camping met rust, ruimte en gastvriendelijkheid hoog in het vaandel.

Ooit van een Bosspa gehoord? Op camping Huttopia Lac de Rille hebben ze er eentje aangelegd. Op een eilandje waar je via een bruggetje in het bos komt vind je diverse sauna's. Bijzonder toch?

Op de camping veel activiteiten voor het hele gezin. Denk aan kaarsen decoreren, (kinder)yoga, een familie kookavond of ponyrijden. Huttopia Lac du Rille is een heerlijk charmecamping om je vakantie te vieren!

ontdek Huttopia Lac du Rille

Groene Franse charmecamping op het platteland bij de Dordogne

05. Camping la Nozilliere in Marval

Klein en charmant mag deze camping zeker genoemd worden. De camping is gesitueerd rondom een 19e -eeuwse boerderij, kenmerkend voor de streek. Geliefd onder gezinnen met kinderen tot 10 jaar, wandelaars en rustzoekers.

2 x per week kun je aanschuiven voor een 'table d'hote' zoals de Fransen dat noemen. Op culinair gebied word je verwend op deze camping. De kinderen verheugen zich vast op de friet- en crêpe-avonden.

Je vind Camping la Nozilliere in de regio Nouvelle-Aquitaine. Deze camping met een fijn zwembad verdiend zeker een plekje in ons lijstje met mooiste charmecampings in Frankrijk.

ontdek Camping la Nozilliere

Charmecamping in de Lot vallei in Frankrijk

06. Camping Les Catalpas in Fumel

Op naar de mooie Lot Vallei (Occitanië)! Bij aankomst wacht je een hartelijk Frans welkom. Kun je het Franse geratel van de supervriendelijke eigenaresse volgen? Ze vertelt van alles over de camping en haar omgeving.

Wat opvalt is de mooie ligging van deze Franse charmecamping. Pal aan de rivier de Lot. De camping ligt beschut aan de oever en lijkt op te gaan in het landschap.

Naast kamperen kun je ook een ingerichte tent of stacaravan huren. Start je dag in ieder geval met een echt Frans ontbijtje uit de campingwinkel. Lekkere jam uit de streek erbij maakt je ontbijtje compleet.

ontdek Camping Les Catalpas

Franse Charmecamping tussen de rivieren de Tarn en Dourbie

07. Camping Huttopia Millau in Millau

Kamperen op een idyllisch rustig en groen plekje aan een rivier in de Franse regio Occitanië. Met de bijzondere stad Millau op nog geen kilometer afstand.

Deze camping in het bos heeft 152 plekjes voor verhuur en kamperen. Wil je een keer een glamping accommodatie uitproberen? Kan op deze camping.

Na een dag relaxen bij het zwembad of de rivier is daar de bistro met een gezellig terras. Geniet van de uitstekende gastvrijheid en probeer zeker de borrelplank met allerlei lekkers uit de streek.

ontdek Camping Huttopia Millau

Kamperen rond een historische watermolen

08. Camping du Moulin du Piot in Cheniers

Rust, gemoedelijkheid en ontspanning. Woorden die zeker van toepassing zijn als je kiest voor een verblijf op charmecamping du Moulin du Piot in de Franse regio Nouvelle-Aquitaine.

Neem alleen al de relaxte stoel en hangmatten aan de oever van de rivier. Super chill! Ga je mee rivierkreeftjes vissen in de Creuse?

Het restaurant op de camping heet 'Chez Tonton'. En de chef-kok heeft echt liefde voor het vak en met name voor regionale producten. Je zult een topavond beleven!

ontdek Camping du Moulin de Piot

Kleine Franse charmecamping met zwembad

09. Camping la Croix Badeau in Soulaines-Dhuys

De Champagne streek (Grand Est) nodigt je uit op camping 'la Croix Badeau'. Deze kleine charmecamping grenst aan een echt Frans dorpje. Door dit dorpje stroomt een riviertje en daarlangs staan de meest schattige vakwerkhuizen.

Slenter op je gemak langs de winkeltjes en horeca. En over de talloze brugjes over het water. Op korte afstand van de camping vind je ook twee meren.

Begin je dag goed met vers brood en gebak geleverd door de plaatselijke bakker. Verkrijgbaar in het kleine winkeltje.

ontdek Camping la Croix Badeau

Zonnige charmecamping in de Zuid-Franse Alpen

10. Camping River in Meolans-Revel

Ouderwets kamperen. Op een onaangetaste plek middenin de natuur in de Provence. Ontsnap aan de hectiek van het alledaagse leven. Een heerlijke, knusse, gastvrije plek. Dat maakt camping River tot een echte charmecamping.

De kampeerders die deze driesterren camping al eerder bezochten waren zeer lovend over deze plek. Waar ligt deze camping hoor ik je denken? Nou in de zuid Franse Alpen!

Aan het riviertje de Ubaye. Er zijn slechts 42 plaatsen waaronder een aantal mobiles homes en tenten.

ontdek Camping River

Charmecampings in Frankrijk
Kamperen op een charmecamping in Frankrijk: mooi, groen en sfeervol

Waarom je kiest voor een charmecamping in Frankrijk?

Charmecampings zijn al sinds jaar en dag razend populair onder kampeerders. Dit is natuurlijk niet voor niets. Om te beginnen zijn charmecampings mooi gelegen. Midden in het bos, aan een rivier, op een berg of naast een wijngaard. Het terrein is sfeervol, goed onderhouden en de plekken zijn ruim omgezet. Je vind er overigens nooit meer dan 200 plekken. Vanwege deze kleinschaligheid is het ook erg persoonlijk en gastvrij. Op een charmecamping vind je geen grote speeltuinen, waterparken en animatie. Hier is rust, privacy en de ligging het recept voor een geslaagde kampeervakantie!

Wij hopen je met deze gevarieerde mix aan charmecampings in Frankrijk weer de nodige kampeerinspiratie te hebben gegeven. Het aanbod aan charmecampings wordt de komende tijd nog flink uitgebreid. Houdt daarvoor Campingzoeker.nl in de gaten en selecteer eenvoudig op charmecamping en dan Frankrijk.

Wist je dat we ook een leuk aanbod aan charmecampings in Nederland, België en Luxemburg hebben? De voorpret begint immers op Campingzoeker!

vind een leuke camping 

Over de auteur:
Kirsten

Kirsten, 39 jaar. Mama van 5 jonge kinderen. Kamperen is fijn, maar mag het een beetje luxe zijn? Genieten van het relaxte campingsfeertje vanaf mijn veranda, met een glas wijn en een kaasje uit de streek. Altijd op zoek naar een nieuwe volgende vakantiebestemming. Hoopt stiekem ooit nog een eigen camping te kunnen beginnen.

Kirsten