Misschien ben je net bezig met het opruimen van je laatste kampeerspullen, breng je net je caravan weer naar de stalling en stort je je weer in 'het normale leven'. Het kampeerseizoen 2024 nadert zijn einde. Wees niet getreurd en sluit dit seizoen nog even GROOTS af tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2024 in Utrecht. Wat er allemaal te doen is en welke stands je absoluut niet mag missen zal ik je vertellen in dit artikel. En als klap op de vuurpijl geven wij ook nog vrijkaartjes weg!

Alle onderwerpen in dit artikel
Leuke demonstraties op de kampeer en caravan jaarbeurs 2024
Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs is dé plek om nieuwe producten te demonstreren.

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs is een van de grootste en leukste kampeerbeurzen van Nederland. 
Een beurs waar wij ieder jaar écht naar uitkijken! Het aanbod in stands en deelnemers is gevarieerd en de sfeer in de hallen (Jaarbeurs in Utrecht) is erg gemoedelijk. Dit draagt zeker bij aan het kampeergevoel. Deze 5-daagse beurs vindt plaats van woensdag 2 oktober t/m zondag 6 oktober in Utrecht, centraal in het land en goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer of zelfs met je camper.

Welke stands vind je op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs?

Een van de leukste dingen aan deze beurs is de verscheidenheid in stands. Zo vind je uiteraard stands van diverse grote caravan, camper, vouwwagen en daktent merken. En kun je lekker shoppen op de stands van merken zoals Bo-camp, Cadac en Karsten. Nog op zoek naar een leuke camping voor het volgende kampeerseizoen? In hal 9 vind je diverse stands van campings in Nederland en Europa.

In onder andere hal 7 & 8 staan de mooiste caravans en campers in de spotlights. Laat je voorlichten door de dealers en experts en wie weet koop jij hier wel een hagelnieuwe camper! Liever een camper huren, bezoek dan de verhuurders in onder andere hal 11. In hal 10 staat een uitgebreid aanbod (familie)tenten, daktenten, tenttrailers en Tiny Houses.

kampeer en caravan jaarbeurs 2024 fietsplein
Op zoek naar een (vouw) fiets? Probeer ze allemaal op het fietsplein.

Naast caravans en campers vindt je op de beurs ook dit jaar weer een fietsplein. Hier kan je op het fietsparcours een testritje maken op een (elektrische) fiets of vouwfiets. Want fietsen is naast wandelen tegenwoordig een van de meest populaire activiteiten onder kampeerders.

Steek jij graag je handen uit je mouwen en ben je je eigen caravan aan het pimpen of opknappen? Voor advies, tips en inspiratie kom je naar het zogenaamde klusplein. Ben jij een beginnende kampeerder of heb je net een camper gekocht, dan kan het rijden met je kampeermiddel best spannend zijn. Bij Bovag kan je een (mini) rij-cursus nemen zodat jij vol vertrouwen de weg op kan. Je leert manoeuvreren, keren en parkeren met je camper of caravan.

Nieuwe producten op de kampeer en caravan jaarbeurs 2024
Ontdek de mooiste kampeerproducten op de kampeer en caravan jaarbeurs 2024

Nieuwtjes op Kampeer- en Caravan Jaarbeurs

De kampeer en caravanjaarbeurs is de uitgelezen plek voor dealers om hun nieuwe modellen en nieuwtjes te presenteren. Een belangrijk thema is natuurlijk duurzaamheid. Ontdek de nieuwe elektrische campers, zonnepanelen voor je caravan en alles over het off-grid kamperen. Een andere trend die steeds meer oprukt zijn de daktenten, compacte caravans en het kamperen van de toekomst.

Daarnaast zijn natuurlijk de nieuwste modellen caravans, campers en vouwwagens te bekijken.

kampeer en caravan jaarbeurs 2024 op zoek naar een caravan
Op zoek naar een caravan? De keuze is reuze ...

Diverse lezingen en workshops

In het kampeertheater en NKC-camper theater worden dagelijks interessante lezingen en workshops gegeven. Wil jij meer weten over duurzaam kamperen, natuurfotografie, rondtrekken met je camper of wildkamperen. Bekijk het programma en mis niks; Programma Kampeer en Caravanjaarbeurs.

Beurs voor het hele gezin

Een beurs saai voor kinderen? Helemaal niet! Neem je kleine kampeerder gerust mee naar deze beurs.
Er is een speciale kinderroute en een kidsplein met allerlei leuke activiteiten voor je kleine avonturier. Op zaterdag en zondagochtend kunnen ze hun televisie vrienden Fien en Teun ontmoeten op de stand van SVR in hal 9. Overal op de beurs vindt je gelegenheden om wat te eten en te drinken.

kampeer en caravan jaarbeurs 2024
Hier vind je alles op het gebied van kamperen

Praktische informatie Kampeer en Caravan Jaarbeurs

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs vindt plaats van woensdag 2 oktober tot en met zondag 6 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs is geopend van 10 uur tot 17 uur. De Jaarbeurs ligt midden in Utrecht en is goed met de auto te bereiken. Je kan (betaald) parkeren in de omgeving van de jaarbeurs. Het is makkelijker om met het openbaar vervoer te komen. De Centraal Station ligt op 5 minuten lopen. Via de NS kan je met korting treinkaartjes + entreekaarten kopen voor de beurs. 

Tickets zijn online verkrijgbaar tegen een gereduceerd tarief, voor kinderen geldt een voordeliger tarief. Doordeweekse tickets zijn daarnaast goedkoper dan de weekendtickets. 

Wil je graag op de hoogte blijven omtrent alle nieuwe ontwikkelingen? Download nu officiele Jaarbeurs Live app. Op deze app vind je alle informatie over de beurs, de plattegrond, je favoriete stands, de laatste nieuwtjes en vermijd je drukke plekken. Handig!

kampeer en caravan jaarbeurs 2024
Lezingen, prijsuitreikingen en leuke winacties.

Win kaarten voor de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Wil jij deze kampeerbeurs graag een bezoekje brengen?In samenwerking met de Kampeer en Caravanjaarbeurs mogen wij 2 setjes van 2 vrijkaarten weggeven. Hoe leuk is dat! Wil jij weten hoe je kans kan maken op deze leuke prijs? Klik op de onderstaande oranje knop en bekijk en ontdek wat je moet doen om kans te maken.

Speel nu mee vind een leuke camping

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen