De herfst is misschien wel één van de mooiste seizoen om te wandelen. Het is niet meer zomers warm, de wandelgebieden zijn een stuk rustiger en de natuur laat zich van haar mooiste kant zien. Niets zou je tegen moeten houden. Zelfs het weer niet, dat in het najaar toch best wisselvallig kan zijn. Hier kun je je namelijk op kleden. Goede wandelkleding is (zeker deze tijd van het jaar) erg belangrijk en dus hebben wij onze vrienden van Vrijbuiter gevraagd een goeie wandeloutfit samen te stellen voor rond de 200 euro. Zo kun jij dit najaar voordeling en comfortabel beginnen aan je wandelingen. 

Alle onderwerpen in dit artikel
Een goede wandeloutfit voor het najaar kopen
Ben jij op zoek naar een mooie wandeloutfit voor rond de 200 euro?

Comfortabele wandelschoenen

De basis van een wandeloutfit is natuurlijk een goed paar goede wandelschoenen. Slecht zittende schoenen zorgen voor blaren, pijn en blessures. Eigenlijk moet je hier dus niet op bezuinigen. Bij de winkels van Vrijbuiter in Zaandam en Gouda kun je een gratis voetanalyse laten doen door één van de wandelexperts. Zo weet je zeker dat je met een goed stel passend schoenen de winkel uit loopt. En bevallen ze toch niet, dan mag je ze binnen 2 weken komen ruilen. Dat is de 'try outside belofte' van Vrijbuiter.

Speciaal voor jou hebben deze wandelexperts een betaalbare en universele wandelschoen geselecteerd, namelijk de schoenen van Grisport in een dames en heren uitvoering. Deze halfhoge wandelschoenen zijn waterafstotend en hebben een stevige zool die geschikt zijn voor vlak en heuvelachtig terrein. Een perfecte wandelschoen voor de recreatieve wandelaar. De damesschoen kost nog geen 65 euro en voor de heren betaal je 110 euro.

bekijk de damesschoen bekijk de herenschoen

Wandelschoenen voor je complete wandeloutfit

De juiste wandelbroek

Is dat echt nodig? Kan ik niet gewoon in mijn spijkerbroek wandelen? Voor korte wandelingen kan dat over het algemeen prima, maar wanneer je langere wandelingen gaat maken is een goede wandelbroek écht een must-have. Wandelbroeken zijn gemaakt van een goede, ademende stof. Een stof die je (overtollige) lichaamswarmte en zweet afvoert zonder dat je afkoelt. Vooral in het najaar kun je wel eens in een onverwacht buitje terechtkomen en is de lucht vaak vochtiger dan zomers. Het is dan fijn als je kleding snel droogt en niet gaat broeien. Daarnaast zit een soepele wandelbroek lekkerder dan een stugge spijkerbroek die kan gaan schuren en/of knellen.

Deze Etta wandelbroek voor dames heeft een mooie olijfgroene kleur, is gemaakt van een comfortabele ademende stof die is gemaakt van 90% gerecyclede materialen. Door de handige zakken met ritsen kan je je spulletjes veilig in je zak houden. 

Voor de heren kozen de wandelexperts van Vrijbuiter deze wandelbroek van Regatta. Deze wandelbroek is afritsbaar en dus geschikt voor alle seizoenen. Natuurlijk is deze broek gemaakt van een ademende en waterproof stof die door samenstelling ook lekker soepel is.

bekijk deze dames wandelbroek bekijk deze heren wandelbroek

Wandelbroek kopen

Een goede wandeljas

Een goede jas is een fijne aanvulling op je wandeloutfit. Wandel- of outdoorjassen zijn ademend, vocht- en warmteregulerend waardoor jij comfortabel je wandeltocht kan maken. Wanneer je zweet, wordt overtollige warmte en vocht afgevoerd en wanneer je toch in een bui terecht komt houdt de jas je droog. Daarnaast beschikt een goede wandeljas over (afsluitbare) jaszakken voor het veilig opbergen van bijvoorbeeld je smartphone of sleutels.

Deze softshell jassen van het merk Redwood (het eigen merk van Vrijbuiter) zijn geschikt voor alle seizoenen. Deze jassen zijn wind- en waterdicht, maar ademend voor een fijne wandeltemperatuur onder je kleding. Door de capuchons ben jij voorbereid op een buitje, en door de ritsen in de zakken zijn je spullen veilig. De jassen zijn verkrijgbaar voor heren en dames, en in diverse kleuren.

bekijk het damesmodel bekijk het herenmodel

Softshell jas voor wandelaars kopen

Accessoires om je outfit compleet te maken

Wanneer je een kortere wandeling gaat maken, of het niet fijn vind om met een rugzak op te lopen is een belt pack een handige accessoire. Een belt pack is een tas die je aan je riem vast kunt maken. Deze tas biedt genoeg ruimte voor je telefoon, sleutels en portemonnee. Ook je fotocamera, compacte verrekijker of snack past er gemakkelijk in. Met de aparte draagriem kan je er ook een gewone tas van maken. Handig!

bekijk deze Belt Pack

 een belt pack voor tijdens het wandelen

Vroeger werd gezegd dat je tot wel 50% van je lichaamswarmte verliest via je hoofd. Meer recentere onderzoeken wijzen uit dat dit eigenlijk ‘maar’ rond de 10% is. Toch is het fijn om tijdens het wandelen een comfortabele pet te dragen. Dit beschermt niet alleen tegen warmte verlies, het houd ook je hoofd droog bij een buitje én beschermt je tegen de zon. Daarnaast staat een goede pet natuurlijk ook gewoon erg leuk en sportief.

Deze pet van Redwood is geschikt voor dames en heren en verkrijgbaar in diverse leuke kleuren om te matchen met de rest van je outfit. Hij kost je slechts 15 euro.

bekijk deze cap

Een cap voor tijdens het wandelen

Wil je graag meer weten of heb je liever persoonlijk advies over wandelen? Bezoek dan een van de twee winkels van Vrijbuiter in Zaandam of Gouda. Ben je benieuwd naar het hele wandelassortiment van Vrijbuiter, neem dan even een kijkje op hun webshop. We wensen je veel wandelplezier!

bezoek Vrijbuiter.nl vind een leuke camping

Over de auteur:
Anjetha van Hensbergen

Anjetha van Hensbergen is moeder van Amélie en Morris en één van de initiatiefnemers van Campingzoeker. Naast dat ze haar hele leven al kampeert, is ze ook meer dan 10 jaar werkzaam geweest op een camping in Overijssel. Samen met haar man Erwin werkt ze dagelijks aan de website Campingzoeker.

Anjetha van Hensbergen